Authentiek jezelf zijn, kan dat echt?

Wees jezelf, er zijn al genoeg anderenHerken je dit? Je hoort iets voor de zoveelste keer, en ineens, als een donderslag bij heldere hemel, valt het kwartje.

‘Your biggest responsability in life is for you to be YOU and express your authenic self.’ Die uitspraak had ik toch al minstens 20 keer gehoord bij het luisteren naar ons gesprek. Maar het leek net of iemand op zo’n enorme gong sloeg. Mijn hart maakte een sprongetje. Ik mag zijn wie ik ECHT ben. IK. Gewoon wie ik ben. Niemand anders. Alleen mezelf. Hoe zit dat bij jou? Ben jij helemaal jezelf?

 

Ben ij authentiek? Helemaal jezelf?

Ben jij wie je echt bent? Diep vanbinnen?

In je hart

In je ziel.

Durf jij de persoon te zijn die je meestal verstopt, omdat het zo eng is om jezelf te laten zien?

Wees jezelf

Be YOU

 

Authentiek zijn ondanks je angst

Dance like nobody is watching

Love like you’ve never been hurt

Sing like no one can hear you

Live like it’s heaven on earth

Inspiratie kan overal vandaan komen. Deze woorden staan op een servetje dat ik kreeg van een goede vriendin. Jemig wat zijn ze waar. Want alleen als je zo leeft, kun je helemaal jezelf zijn. Want dan ben je niet bang voor reacties van anderen. Je mag je authentieke ‘IK’ laten zien. Dwars door de angst heen die steeds weer de kop opsteekt.

Ja ik weet het, angst loslaten lijkt echt een thema te zijn de laatste weken. Ik lees, hoor en zie het overal. Ik schrijf erover. Ik ervaar hoe het is om dwars door mijn angst in actie te komen. Dat ik dit nu voor jou schrijf, is mijn manier van mijn authentieke IK laten zien. Want dit is ZO belangrijk voor mij.

Niet bang te zijn voor de reactie van anderen, want je weet toch nooit wat die ander echt denkt.

Niet bang te zijn om op de Publiceer-knop te klikken.

Gewoon vertellen wat ik jou wil vertellen. Wat er op dit moment uit mijn pen komt rollen. Rechtstreeks van mijn hart naar het jouwe.

Weet je, kwetsbaar zijn en je kwetsbaar opstellen is OKÉ. Het laat zien dat je mens bent. Met all je onzekerheden, angsten en terughoudendheid.

Een blog op LinkedIn? No WAY!

Een maand geleden vond ik het nog doodeng om mijn blogs op LinkedIn te delen. Trouwens, die persoonlijke blogs zijn toch helemaal niet GESCHIKT voor dat zakelijke LinkedIn? Aan de andere kant wist ik ook dat mijn potentiële klanten best op LinkedIn kunnen zitten. Dus is ook daar zichtbaar worden een goed idee. Maar ik worstelde ermee. Tot ik  meedeed met een mini-cursus LinkedIn.

Een van de uitdagingen was om je laatste blog te publiceren. Niet alleen de link naar je site te delen, maar er een LinkedIn blog van maken. Ik uitte bij de andere deelnemers mijn twijfel of persoonlijke blogs wel kunnen. Het antwoord? Willen mensen op linkedIn niet JUIST ook wel eens iets menselijks, iets persoonlijks lezen, in plaats van alleen maar zakelijke artikelen? Oké…

Ja, ik heb mijn blog gepubliceerd. Ook al was ‘ie super persoonlijk en was ik er heel erg kwetsbaar in. Ik heb het gedaan. Mijzelf, zoals ik echt ben, laten zien op LinkedIn. En sindsdien durf ik al mijn blogs daar te publiceren. Want als ik DAT ene blog kan publiceren, kan ik er ALLES publiceren.

Ja, de eerste twee keer was het super eng.

Ja, een zakelijker blog is makkelijker delen.

Ja, ik doe het nu gewoon. Ik ben door de barrière gebroken. Ik laat mezelf zien. Ik uit mezelf. Mijn echte zelf. Ook op LinkedIn. Want dat is wie ik ben. Authentiek. Puur. Mezelf.

 

Tuurlijk blijft het soms spannend om een blog te publiceren. En dat mag. Maar schrijven voor jou is mijn manier van authentiek zijn. Dit is wie ik ben. Ik MOET dat met jou delen. Ik kan niet meer anders. Mijn wens is dat ik jou ermee inspireer om ook jouw authentieke ik op te zoeken en te laten zien.

Hoe doe je dat? Je authentieke ik laten zien?

 1. Wees stil. De stem van jouw authentieke ik spreekt heel zacht.
 2. Laat alle drukte van de dag even gaan en wees stil EN open om te luisteren.
 3. Als je dat zachte stemmetje hoort, luister dan heel goed naar de exacte woorden. Schrijf ze op zodra je kan. Want net als bij iedere gedachte, flitst het door je heen en verdwijnt het… tenzij je klaar zit om de woorden op papier te vangen.
 4. Stel vragen: wat wil je dat ik nu ga doen? Of: Wat is mijn grootste verlangen op dit moment? Wat wil ik NU het liefste doen?
 5. Luister naar de antwoorden. Dit is jouw hart die tegen je praat.
 6. En onderneem actie. Geïnspireerd op wat je hart je net vertelde.

Volg je hart

Ik had geen idee dat ik nu zou gaan schrijven.

Maar ik hoorde die ene zin: ‘Your biggest responsability in life is for you to be YOU…’

En ik liet alles uit mijn handen vallen.

Pakte mijn schrijfboek en ging schrijven.

Ik wist dat ik hierover moest schrijven. NU. Niet straks. NU. En dat heb ik gedaan.

Ik luisterede naar dat zachte stemmetje. Naar mijn intuïtie. Met dit blog voor jou als resultaat. Blij dat ik geluisterd heb!

En jij?

Wil jij jezelf kunnen zijn? Wil je stoppen met verstoppen?

Wil jij ook ontdekken wie jouw authentieke ik is? En wat die jou te vertellen heeft?

Wil je leren hoe je kunt luisteren naar dat zachte stemmetje van jouw intuïtie?

 

Klik dan hier om contact met me op te nemen. Ik bied je een gratis Leef- en Schrijf uit je hart-sessie via Skype aan. Zodat jij nu al een stap kunt maken om jouw authentieke ik een stem te geven en ervaren wat die je wil vertellen. Tot gauw! Ik kan niet wachten

 

4 reacties op “Authentiek jezelf zijn, kan dat echt?”

 1. Saskia van Riet

  Mooi Stuk Marije,
  Inspirerend, wat fijn om je zo te kunnen uiten idd!! Zou je voorbeeld willen volgen en ga dat ook zeker doen. Heb het nu alleen veel te druk om te kunnen luisteren naar “mijn stemmetje” ! Mijn hoofd te vol met gedachten om heel dicht bij mijn gevoel te komen.
  Blijf er op vertrouwen dat dat wel weer gaat komen!

  Groetjes en liefs Saskia van Riet

 2. Lieve Saskia,
  Mag ik je een tip geven? Haal een paar keer heel diep en rustig adem. Dat is niet alleen een rustmoment voor jezelf. Het laat ook je hoofd al een beetje rustig worden en geeft ruimte aan je gevoel. Je mag echt zo klein beginnen.
  Liefs, Marije

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.