Jouw echte verhaal. En het mijne.

Twee dagen. Een prachtig evenement. Het Spirit Business Event van Dolly en Simone. Het was erg inspirerend. En ja wat doet de schrijver in mij? Die schrijft er een verslag over. Een persoonlijk verslag. En ga ik dat dan hier nu in mijn blog delen? Ja! Want het is deel van wie ik ben. Het is deel van ‘mijn verhaal vertellen’. Want het is wie ik ben. En dat mag ik met jou delen. Oké. Zucht, want spannend is het wel. Maar goed. Het is een van de belangrijkste dingen die ik heb meegenomen. Oké. Een heel persoonlijk verslag dus.

Je echte verhaal… dat maakt veel los

Het Spirit Business Event. Wat kan ik daar nou verwachten? Ik denk een combinatie van ‘leven vanuit je hart’ en je eigen bedrijf. Zo ging ik vrijdagochtend op weg. Met die verwachting. O ja, en ik hoopte ook op een verbinding met heel veel mensen.

Nou, die verbinding die wás er. Voelbaar. Hoorbaar. Zichtbaar. En dan de combinatie van je hart en je bedrijf. Jemig wat ging die diep! Diep in mezelf. Graven. Nee eigenlijk aanwakkeren. Want wie ik écht ben, mijn échte verhaal… daar gaat het om. Hoe moeilijk of pijnlijk ook, dat is wie ik ben. En het borrelde vanuit mijn diepste ik omhoog. Zomaar. Op dát stukje verhaal zat ik echt niet te wachten, maar het was er. Boink.

Iedereen die er was maakte contact met zijn echte verhaal. En dat maakte veel los. Bij mij. En bij de anderen ook. Verdriet. Pijn. Een gevoel van NEEEEEEE…. Niet dat stukje verhaal… Tranen. Veel tranen. Maar ook veel verbinding, door juist over DIE sleutelmomenten in je leven te vertellen. Mijn sleutelmomenten. In een klein groepje, dat gelukkig wel. Maar wat een warme reacties. Niet alleen op dat moment, maar door de twee dagen heen. Het geeft echt een band als je met elkaar een heel persoonlijk verhaal deelt. Even die glimlach of een arm om me heen. Een knipoog. Mooie gesprekken die erdoor ontstaan. Elkaar toch nog even opzoeken. Ja, het was super spannend om te delen, maar ik was ook opgelucht. Het was gelukt. Ik had het gedaan.

Wat hing er een een bijzondere, warme sfeer. Als je met z’n allen zingt, danst, huilt en mediteert. Luistert naar de verhalen. En jezelf heel klein (en tegelijk heel groots) met je eigen, authentieke ik verbindt.

I am light

Een nieuwsbrief schrijven waarin je jouw echte verhaal deelt. Pfff, wat een opdracht. Ik heb me suf geschreven. Maar welke vorm mijn verhaal krijgt, weet ik nog niet. Dat wordt vanzelf duidelijk. En dan lees je het wel. Want o ja… dat was ook een deel van mijn verhaal: mezelf klein houden en NIET zeggen, doen en durven. Oké, die Marije die hoeft er niet meer te zijn. Ik mag in mijn licht gaan staan en mezelf laten zien. Mijn hele verhaal.

‘I am LIGHT’, zong Jennie Lena zaterdag zo mooi.

Als jij jezelf laat zien…

Hoe vind jij het om jezelf te laten zien? ECHT te laten zien. Spannend? Denk dan eens hieraan:

  • Als je jezelf echt laat zien dan hoef je geen verstoppertje meer te spelen. Je hoeft je niet langer ‘beter voor te doen dan je bent’ om aan alle verwachtingen te voldoen. Want je bent gewoon helemaal jezelf. Pfff. Hoe spannend ook. Het is wie jij bent. Punt.
  • Als je je echte verhaal vertelt komt dat uit je tenen, uit je hart, uit het diepste van je ziel. En dat voelen mensen. Daar reageren ze op. Mensen houden van authenticiteit. En poeh… authentiek ben je.
  • Met jouw echte verhaal maak je de wereld een stukje mooier. Stel je voor dat er één iemand is die zich in jouw verhaal herkent en er iets aan heeft dat jij het vertelt. Is dat dan niet al de reden om het te delen?
  • Als je ook het pijnlijke stuk van je verhaal durft te delen, dan heel je de ervaringen voor jezelf. Dat lucht enorm op. Echt waar. Ik merk het nu al. Ik mag mijn hele verhaal weer zijn. En de pijn wordt steeds iets minder. Nu al.
  • Het kan ook opluchten om het een keer uit te spreken. Hardop zeggen is heel anders dan maar in je hoofd laten dwalen en malen.
  • Onthoud: tranen zijn goed. Tranen maken ruimte. Luchten op. Ja alweer die opluchting. Je pijn en verdriet mag er namelijk helemaal zijn als je huilt. Het mag. Het is goed. Jij bent goed. Wat er ook gebeurd is.

Oké, wat begon als zichtbaar zijn met mijn persoonlijke verslag van een prachtig evenement, is nu ineens een reminder én een stok achter de deur voor mezelf. Ik mag mijn verhaal vertellen. Helemaal. En ja, daar gaan nog wel wat zweetdruppeltjes in zitten, voordat ik dat echt doe. Maar als ik vandaag op ‘Publiceren’ klik, weet ik ook dat ik het echt ga doen. Poehee…

 

Hoe zit dat bij jou? Hoe vertel jij jouw verhaal? Hoe ben jij zichtbaar? Durf jij jezelf te zijn? Of hou jij jezelf ook klein door niet je hele verhaal te omarmen en te vertellen? Welk stukje van jouw verhaal hou jij voor de buitenwereld verborgen?

 

Schrijven vanuit je hart is een bijzondere manier om in contact te komen met je hart en met jouw echte verhaal. Wil jij ontdekken hoe Schrijven vanuit je hart jou kan helpen? Stuur me een email, dan stuur ik je mijn mini-rapport Schrijvend luisteren naar je hart zo snel mogelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.