Hoe helpt een keuze maken in beweging te komen?

Hoe helpt een keuze maken in beweging te komen?Drijfnat ben ik. Toen ik net hierheen fietste, striemde de regen in mijn gezicht. Ik zie bijna niet wat ik schrijf. Te grote druppels op mijn bril.
Maar… ik ben buiten. Zit hier aan de rand van het bos te schrijven en ik geniet. Het ziet er vast maf uit in mijn regenpak. Maar dát was voor mij de manier om toch te gaan. Me niet tegen te laten houden door de regen. Zoals zoveel me tegengehouden heeft de laatste tijd.

Herken je dat? Dat ‘iets’ je tegenhoudt? Jouw gedachten of de reacties van anderen. Dat kritische stemmetje vanbinnen. Reacties die je misschien zou kunnen krijgen. Heel misschien. Zou kunnen. Zie je hoe onwaarschijnlijk het is dat je daadwerkelijk die ene reactie krijgt?

Kies met je hart

Wat is ervoor nodig om toch in beweging te komen? Om de situatie te veranderen? Het is maar 1 ding: jouw keuze. Een andere keuze, eentje die jou wel helpt en je versterkt. Dat is de keuze die je met je hart maakt. Want die is totaal anders dan wat je verstand je wil laten geloven dat je MOET kiezen. Wie zegt dat dat MOET? Het kan toch ook anders?

En dus is dit moment in het bos zo anders. Want Yes! Ik heb gekozen voor iets wat me gelukkig maakt: Op deze plek zitten schrijven. Dwars door de regen. Drijfnat. Dikke druppels vallen uit de boom, zo mijn nek in. Brrr. En toch ben ik helemaal gelukkig. Ik zit hier heerlijk!

Ik wil iets anders…

Heb je iets gekozen, dan is het niet een vaststaand feit. Blijkt dat je niet blij van wordt? Of dat het gewoon niet werkt? Dan kies je toch gewoon iets anders! Dat kan op ieder moment weer! Morgenochtend. Vanmiddag. Een uurtje later. Of zelfs NU, op dit moment. Je verandert er heel snel de situatie door. En dat kan heel fijn zijn!

Het regent nu echt heel hard. Zolang ik de woorden nog kan lezen, blijf ik zitten. Het gaat prima. Dat ik hier zit te schrijven, is voor mij zoveel belangrijker dan nat worden.
Oké nu is het papier van mijn notitieboekje zo nat dat ik er nauwelijks nog op kan schrijven. Tijd om een andere keuze te maken. Op naar huis en een lekkere beker warme chocomel!

Welke keuzes maak jij vandaag? Werkt het? Of kies je liever iets anders?

Als ik in het bos ben, komen er bijna automatisch woorden om te schrijven. Ook nu, in de regen.
Wil jij graag vaker schrijven of vaker een blog publiceren?
Denk je dat je niet goed kunt schrijven?
Of heb je er gewoon geen tijd voor om je daar ook nog op te storten?
Maar wil je wel heel graag jouw verhalen delen?

Met Puur blog help ik bewuste ondernemers bij het bloggen. Jij vertelt het verhaal dat je wilt delen, ik schrijf het voor je op. Dat scheelt een hoop gedoe voor jou. En er komt toch een blog online. Hier lees je alles over Puur blog. Ik ben benieuwd welke bijdrage dit voor jou kan zijn.

2 reacties op “Hoe helpt een keuze maken in beweging te komen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.