Lente: Maak een nieuw begin

vlinder uit chrysalisLente. Voorjaar. Nieuw leven. Ik hou van de lente. De ontluikende natuur. Bloemenzee. De jonge blaadjes. Warmer wordende zon die mijn gezicht verwarmt. Voor het eerst weer buiten zitten. Buiten zijn. Heerlijk dat het weer lente is. Dat we weer kunnen genieten van de mooie dingen de bij de lente horen. Zingende vogeltjes. Genieten in het bos. De herrie die de vogels maken. Maar, hoe zit het met mezelf in de lente? Maak ik ook een nieuw begin?

Kom ik zelf ook weer tot leven? Ontwaak ik uit mijn eigen winterslaap? Het lijkt er wel op. Weggestopt binnenshuis, dat voelt wel als een winterslaap. Of een cocon. Heel erg beperkte bewegingsruimte. Strak. Klein. Te klein. Te krap.

 

Prachtige vlinder, kom tevoorschijn!

Het is nog een beetje vroeg voor vlinders. Maar laat mij dan maar een van de pioniers zijn. De rups die uit zijn cocon wil breken. Zoals die prachtige gele citroenvlinder, die ik wéken geleden al zag fladderen. Dat hoort ook bij de lente. Warm van de zon. Een onomkeerbaar proces in werking gezet.

Ik vertelde van de week aan iemand dat ik het zo spannend vind om mezelf te laten zien. Echt te laten zien. En dat ik dat eng vind.

Het antwoord? Wees als de vlinder die uit z’n cocon breekt. Dat is moeilijk, doet pijn, is hard werken en doodeng, want de rups ging de cocon in, en hij komt er nu toch echt als een prachtige vlinder uit. Maar al dat harde werk, die transformatie, heeft de vlinder nodig om te overleven. Hoe moeilijk en eng hij het ook vind om uit de cocon te kruipen. Om door te gaan. Hij heeft geen keuze.

‘Net als de vlinder, voel je angst en doe het toch gewoon.’ Oei.

 

Life is wonderful

Het échte verhaal

Ik realiseerde me dat ik ook geen keuze heb. Ik ga door. Door met mijn verhaal vertellen. Door met kwetsbaar en klein zijn als dat nodig is. Voor jou. Voor mezelf. Het is wie ik ben. En wie ik echt ben wil ik aan jou laten zien. Niet iemand anders. Gewoon mezelf. Met alle moeite en pijn, verdriet en blijdschap. Klein geluk. Net als die vlinder. Dát is wie ik ben. Dát is mijn verhaal. Mijn echte verhaal. Ik voel de angst en doe het toch. (Op ‘publiceren’ klikken.)

 

Hoe maak jij een nieuw begin? Wat is jouw echte verhaal? Vertel jij dat verhaal? Of vind je dat net als ik hartstikke spannend? Laat me een ding tegen je zeggen: Wees niet bang, doe het gewoon. Wij wachten op de echte jij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.