Sprakeloos of alleszeggende energie?

Heb jij ook wel eens dat je geen woorden kunt vinden die echt vertellen wat je wil zeggen? Dat je de passende woorden kwijt lijkt te zijn? Dat een ervaring zo bijzonder is dat ‘ie niet in woorden te vatten is? Ik heb dat soms. Sprakeloos staan omdat geen enkel woord recht doet aan wat ik echt wil zeggen. Bijzondere ervaring is dat. Herken je dat?

En ook nu met oud en nieuw merkte ik dat ik geen woorden had. Sprakeloos. Ik ‘heb’ nooit zoveel met oud en nieuw. Een jaar afsluiten en een nieuw jaar beginnen. Dit jaar leek dat nog meer dan anders aanwezig te zijn. Oké. Laat het er maar zijn. Het mag. En wat het me leerde, deel ik nu graag met je.

Andere blik op oud en nieuw

Ik keek met een andere blik naar oud en nieuw. Eentje die veel meer licht en ruimte bracht.

1. Wat als je op ieder moment, iedere dag iets anders kan kiezen. Ervoor kan kiezen om iets anders aan te pakken. Waarom zou je daarmee wachten tot 1 januari? Hoe zit het dan met al die andere dagen? Wat als je NU kan kiezen. Maar ook gerust iets anders kan kiezen als je eerdere keuze niet werkt. Of niet klopt. Dat haalt de druk van 1 januari. Die datum is dan ineens minder belangrijk. Zie je wat ik bedoel? Mij geeft dat heel veel ruimte.

2. Ik kreeg de woorden “Gelukkig nieuwjaar” of “De beste wensen” bijna niet uit mijn mond, ze leken zo niets te zeggen… Natuurlijk wens ik iedereen het allerbeste, maar niet met DIE woorden… Want die zeggen helemaal niet wat ik echt wil zeggen. Het gevoel dat ik over wil brengen. Het klopte niet. De woorden kloppen niet bij de energie. En ‘dus’ viel ik stil.  Ik vond het maar raar en irritant van mezelf en snapte mezelf niet.

Pas toen ik zei tegen een vriendin dat ik zoveel meer bedoelde dan gelukkig nieuwjaar, viel het kwartje. Mocht het er zijn. Ik snapte wat er gebeurde en waarom. Wauw, dat gaf een hoop ruimte!

Sprakeloos zijn

Wil jij altijd alles in woorden vatten, of mag je soms sprakeloos zijn. De energie die je wil overbrengen gaat vaak zoveel verder dan de woorden. Dus wat wil je overbrengen? Welke energie is dat? Hoe voelt dat?

Kan het zijn dat je daar geen woorden voor hebt? En mag dat er zijn? Kun je dat toelaten? De energie komt toch wel over, of je er nu woorden aan geeft of niet.

En dan nu de woorden die het dichtst in de buurt komen van de energie die ik jou wil meegeven.

Ik wens je een sprankelend, liefdevol en prachtig 2018 vol bijzondere momenten waarop je sprakeloos mag zijn!

Liefs,

Marije

Ik gebruik vaak pen en papier om woorden te vinden als ik ze niet kan bedenken met mijn hoofd. Dan schrijf ik vanuit mijn hart.

Ben je benieuwd of deze manier van schrijven ook voor jou een bijdrage kan zijn? Dan is mijn gratis Puur Schrijven sessie echt voor jou. Je ervaart in deze sessie hoe je je hoofd even kan uitschakelen tijdens het schrijven zodat je echt woorden geeft aan wat je hart je wil vertellen.
Stuur een mail naar marije @ marijehoogland.nl om jouw sessie in te plannen!

1 reactie op “Sprakeloos of alleszeggende energie?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.