Waar geniet jij van? Enjoy the little things!

Enjoy the little thingsIk geniet heel veel van kleine dingen, dus een glazen pot met ‘Enjoy the little things’ heb ik een tijdje geleden met heel veel liefde voor mezelf gekocht. Nu staren de woorden me aan vanaf diezelfde pot. Tijd om er weer even bij stil te staan wat dat genieten ook alweer is. Het is nodig…

Ja, ik geniet nog steeds van heel veel kleine dingen, maar niet zo bewust. En dat is jammer, want ik ZIE het wel. Ik zag het koolmeesje in de druivenstruik dat van de overgebleven druiven smikkelde.
En ik genoot van een bloeiend boterbloempje terwijl het eind oktober was. Ik sta te genieten van de zonnestraal die door de wolken heen breekt. Van de knuffels van mijn kids. En ja, ook van de herfstkleuren van de natuur. Ik verwonder me over de knalrode blaadjes aan een boom. Prachtig.

Maar soms vergeten we te genieten. Herken je dat? Dan zien we even niet meer wat er al is. Weet je even niet meer dat het goed is. Want soms slokt het leven ons op door alles wat er gebeurt in ons leven. Of in de wereld.
Dan lijkt genieten heel ver weg te zijn. Kan het bijna onmogelijk zijn om te genieten.  Maar weet je, juist op die momenten zijn die hele kleine momenten van geluk zo waardevol. Zo kostbaar.

Kostbare geluksmomenten

De afgelopen weken waren een uitdaging voor mij. Spannend. Ik werd bijna helemaal opgeslokt door het leven. Bijna. Ineens realiseerde ik me dat ik echt naar het bos moest gaan. Dat had ik even nodig. Zelfs als dat betekende dat ik drijfnat regende (want dat gebeurde).

Weet je wat er gebeurde?

Ik genoot van de regendruppels. Van de stilte. En van die ene vogel die ineens heel hard aan het zingen was. Ik genoot van tóch mijn favoriete plekje opzoeken en gaan zitten schrijven.
En ik kwam met een veel lichter hoofd thuis!

Enjoy the little things

Vaak zit het plezier, het geluk, het genieten in het hele gewone momenten. Het is de ‘kunst’ om die weer als iets waardevols te zien op de momenten dat het niet vanzelfsprekend is. Enjoy the little things. De kostbare momenten te herkennen en te erkennen. En die momenten op waarde te schatten. Te zien wat je WEL hebt. Om te voelen hoe het ook alweer is als het GOED is.
Om te doen wat goed VOELT, tegen alle verwachtingen in die je van jezelf hebt, of die anderen van jou hebben. Te kiezen voor jezelf.

Nog een paar ideetjes nodig?

Vind jij het best lastig om te genieten? Bedenk dan wat jij heel graag zelf doet. Waar je blij van wordt. Wat dacht je van:

  • Lekker lang op bed blijven liggen op je vrije dag, gewoon omdat het kan.
  • Dat ene boek gaan lezen dat je al zo lang in de kast hebt liggen.
  • Een lekkere wandeling maken met je hond.
  • Glimlachen naar iemand die je niet kent (en de reactie zien op het gezicht).
  • Spelen met je kind, of alleen al kijken naar spelende kinderen.
  • Een lekker kopje koffie of thee voor jezelf maken en de tijd nemen om het op te drinken.
  • Uitwaaien op het strand
  • …….. (wat vul jij hier in?)

Zie je dat genieten helemaal niet in een ‘grootse’ ervaring hoeft te zitten?
Maar het is wel heel groots als je bewust van het moment geniet!

Waar ga jij van genieten vandaag? Laat het weten in een reactie onder dit blog. En inspireer anderen met jouw geluksmoment.

Dit blog is onderdeel van mijn Week lang genieten op mijn Facebookpagina. Lees er hier meer over. 

Elke dag: teksten, blogs, beelden, elfjes of (schrijf)oefeningen over genieten. Over hoe je meer en meer kan genieten. Of om je bewust te worden waar je nu al van geniet.

Super als je met me meedoet. Hier is de link naar mijn Facebookpagina. Daar plaats ik alle berichten. Zie ik je daar??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.