Wat ga jij loslaten en oogsten deze herfst?

Loslaten en oogsten in de herfstHerfst. De natuur komt tot rust. Tot de kern. Jouw kern. Want de herfst en lente hebben een enorme parallel met ons leven. Het gaat om verandering. Transformatie. Ontluiken en tot bloei komen in de lente. Verkleuren en oogsten in de herfst. Loslaten. Het rijpe fruit valt uit de boom.

Hoe ervaar jij herfst in jouw leven?

Vandaag hebben we onze eigen appeltjes geoogst. De boompjes knakten bijna als luciferhoutjes door het enorme gewicht van alle appeltjes. Hoogste tijd om te oogsten. Iedere appel met veel beleid los knippen. De boom mag zijn volgroeide fruit nu laten vallen. Loslaten. Zodat wij straks van de verse appeltaart kunnen genieten die in de oven staat.

Terug naar de basis, de kern

Er zit ook een duidelijke volgorde in, in de herfst. De blaadjes verkleuren al: van groen, naar geel rood, oranje of zelfs rood en bruin. De boom laat haar blaadjes al los. Laat ze vallen. Het steeds terugkomende proces van transformatie. En als de boom de blaadjes heeft losgelaten, blijft de basis overeind. En helemaal als de appels geoogst zijn, dan kan de boom weer fier rechtop staan, niet langer gebukt onder het zware fruit.
De boom is terug bij af. Bij zijn kern. Kaal en transparant. Rust. Dat ziet er toch ook prachtig uit…

Wat laat jij los?

Zie je de parallel met ons leven?

Wat mag jij oogsten?

  • Is het tijd om iets in je leven los te laten omdat het klaar is? Omdat je er klaar mee bent?
  • Wat is rijp om los te laten? Heb je niet meer nodig?
  • Welke kern blijft er bij jou over als je alle ‘gedoe’ loslaat? Als je kaal bent als die boom? Terug naar de basis? De stam en de takken.
  • Jouw lijf. Jouw leven. Jouw verhaal?
  • Waar mag jij van genieten als je geoogst hebt?

Onze appeltaart was zo heerlijk! En niet alleen omdat warme appeltaart zo lekker is, maar ook door het werk dat we ervoor gedaan hebben. Het oogsten. Het schillen van al die kleine appeltjes. Het opbouwen van de taart. Het geduld dat we moesten hebben. Het is het waard! Wat een heerlijk resultaat van onze oogst!

Welk resultaat heb jij na de oogst behalve de kale takken? Is dat het resultaat dat je wilt? Of zou je liever iets anders zien? Als je wilt kunnen we er samen over sparren in een gratis Skype-sessie. Vraag ‘m aan door me een mail te sturen. Ik help je graag! Tot gauw op Skype!

3 reacties op “Wat ga jij loslaten en oogsten deze herfst?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.