Leerzame stroomstoot

Wat ik leerde van een stroomstoot‘AAAAAUUUUU!!!!!!!!!!!!!’
Een keiharde schreeuw doorboort de rustige avond. Een sprong van minstens een meter hoog op hetzelfde moment. Mijn keiharde schreeuw. Mijn sprong. Ze hebben me vast in het hele dorp horen gillen. De oorzaak? Een stroomstoot door mijn lijf.

 

De grasmaaier heeft het snoer kapot gemaaid. Dat heb ik niet gezien en ik pakte het snoer op precies de verkeerde plek. Ik schrok me wezenloos. Gilde. En sprong. Jemig, wat deed dat pijn. Ik voelde me raar. Dizzy, afwezig. En die irritante scherpe tinteling. AU!

Gelukkig kwam ik er met de schrik vanaf. Lichamelijk was alles oké. Maar wat een heftige schik.Met heel veel huilbuien dat weekend. Ik durfde de eerste dagen geen enkele stekker in het stopcontact te steken. Begon keihard te schreeuwen toen de meiden met het snoer van de ventilator speelden. Complete over-reactie, door mijn angst.

 

Allemaal uitvluchten

Nu MOET het gras echt weer gemaaid worden. Het is 6 weken later en het gras is op sommige plekken bijna een halve meter hoog. Maar goh, het regent steeds. En nat gras kan je niet maaien. Wát een excuus om er maar niks aan te hoeven doen.

Ken je dat? Dat je de grootste uitvluchten verzint uit pure angst? Niet durven. Misschien wíl je het wel. Maar je doet het niet. De laatste week wilde ik echt wel weer gras maaien, het zag er echt niet meer uit. Maar ik durfde het niet. Punt.

Wat ik leerde van een stroomstoot

 • Onoplettendheid heeft soms grote gevolgen.
  Een moment niet zien dat het snoer te dicht bij de maaier is…
 • Leven, ja, het HELE LEVEN, MIJN hele leven, is niet vanzelfsprekend.
  Hoe snel vind ik alles ‘normaal’…
 • Iets kleins kan hele grote gevolgen hebben.
  Het was een seconde…. Ik ben blij dat ik geen verstand heb van elektriciteit.
 • Ik mag echt heel dankbaar zijn voor iedere dag
  Daar ben ik me super bewust van
 • Ik ben dankbaar voor hoe goed het is afgelopen
  Zo blij dat ik hier gewoon kan zitten schrijven, schreef ik dezelfde avond.

Ik leerde ook (weer) hoe verlammend angst kan zijn. Is. Niet durven. En dat trok ik door naar mijn blogs. Mijn laatste blog was super persoonlijk. Ik wilde het verhaal delen. Maar poehee. Wat spannend. En nu vind ik het weer heel spannend om mezelf te laten zien. Ik schrijf de blogs wel, maar publiceer ze niet. Uit angst.

 

leerzame stroomstoot 2Doe het toch

Zondagavond was er ineens de mogelijkheid om wél het gras te maaien. En toen heb ik het zonder nadenken gedaan. Niet helemaal zonder nadenken, want ik heb het ANDERS gedaan. Maar ik heb het ‘gewoon’ gedaan. Niet over getwijfeld. En toen kon het ineens WEL. Een beetje voorzichtig. En heel rustig aan. Maar ja. Ik deed het wel.

 

En dus geef ik mezelf NU toestemming:

Toestemming om mezelf te zijn.

Toestemming om mijn verhaal te delen. Hoe eng ook.

Toestemming om mezelf te geven.

Toestemming voor het hele verhaal.

Ik voel dat dit blog weer een soort stap terug is. Of eerder een tussenstap. Maar dat mag. Want ik ga ‘m delen. Plaatsen. Publiceren. Hoe dan ook.

Waar mag jij jezelf nu toestemming voor geven? Waar mag jij jezelf laten zien? Hoe? Jij mag jezelf laten zien. Echt. Je bent het WAARD.

 

Geef jij jezelf toestemming om te luisteren naar wat je hart je wil vertellen?
Geef jij jezelf toestemming om zichtbaar te zijn en wil je ontdekken of schrijven voor jou  daarbij kan helpen?
Vraag dan nu mijn mini ebook Schrijvend luisteren naar je hart aan. Stuur me een email en je krijgt het zo snel mogelijk.

 

1 reactie op “Leerzame stroomstoot”

 1. Hoi Marije,
  Zo herkenbaar. Ben je zo je best aan het doen met van alles en dan dit. Misschien is het dat je dieper terug in jezelf moet gaan. In dankbaarheid zoals je al zei. Dat het leven je erop wees dat je dankbaar moest zijn. Terug naar binnen in je hart. Ik ben blij dat het goed is afgelopen voor jou. Dan kunnen we nog genieten van al het moois dat je schrijft.

  Liefs Anne Marie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.