Echt genieten van het moment

Genieten-buizerd-ontvangenTotaal in gedachten verzonken fiets ik door het bos. Fietstassen volgeladen met boodschappen. Ik moet wel doorfietsen anders zijn de waterijsjes water. Toch fiets ik door het bos al duurt dat wat langer. Ik wil gewoon even genieten van het bos. Ik hoor de vogeltjes en zit stilletjes na te denken. Waarover? Geen idee. Geen idee ook dat ik op het punt stond om een grote les te leren.

 

Ik kijk iets op en zie op geen 2 meter afstand een buizerd op een paaltje zitten. Hij vliegt weg, hij schrikt vast van me. Wat me echt opvalt is hoe lichtgrijs en gevlekt zijn veren zijn. Zijn buik. Dan is ‘ie verdwenen in het bos.

Dat éne moment is mijn les vandaag. Genieten met al mijn zintuigen én met al mijn aandacht. Dat kan alleen maar op DIT moment. Genieten van wat er nu te zien, te horen te ruiken en te voelen is. En dat is ZOVEEL hier in het bos. Maar je moet er wel open voor staan. Het kunnen ontvangen. We creëren onze realiteit met de keuzes die we bewust en onbewust maken. Dus welke keuzes maak jij?

Zet je oogkleppen af

De buizerd liet me nog meer zien. Want hoe duidelijk ik mezelf had voorgenomen om te genieten van de rit door het bos …en toch… had ik redelijk oogkleppen op. En daarmee vernauwde mijn blik op de wereld. Beperkte ik mijn beleving in en van het bos. Maar dat éne moment dat ik opkeek. Dat de buizerd wegvloog. Op dat moment vlogen mijn oogkleppen af en kon ik met volle teugen van de schoonheid van de natuur genieten.

Waar kan jij van genieten?

Hoe is dat voor jou? Kan jij genieten? ECHT genieten van wat er in jouw wereld gebeurt? Of heb je soms, net als ik in het bos, die figuurlijke oogkleppen op?

Wat zou er gebeuren als jij die oogkleppen voor een moment (of twee) af zou zetten?

Wat is er dan zichtbaar voor jou?

En wat ziet, ruikt, voelt en hoort jouw ruime blik?

Waar kan jij dan van genieten?

Zonder oogkleppen dus? Wat is er dan mogelijk voor jou? En welke keuze maak jij dan vandaag?

Geniet van je prachtige dag!

1 reactie op “Echt genieten van het moment”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.