Licht uit , spot aan!

licht uit spot aan bos

 

Het lijkt wel of ik 5 tegen 5 zit te kijken. Licht uit… spot aan. En de finale begint.
Maar ik sta hier gewoon in het bos. Even te genieten van de zon. En de zingende vogels. Alsof het echt al lente is. En ineens… boem… donker. Zon achter de wolk. Licht uit.

Sta jij ook liever in het zonnetje?

Licht uit, licht aan. Alsof het met een schakelaar zomaar anders is. Eén druk op de knop en klaar.
Het lijkt raar, maar het kan echt. Het is maar welk verhaal je jezelf vertelt. Sta je in jouw verhaal lekker in het zonnetje, of is het donker, ging je licht uit?

Soms is donker makkelijker. Niet doen. Wachten. Alsof het stoplicht op rood staat. De afgelopen dagen heeft mijn stoplicht heel wat keren op rood gestaan. Stond ik maar te wachten en te wachten. En gebeurde er niets. Eigenlijk klopt dat niet. Want als je stilstaat, ga je achteruit: in je beleving van jouw wereld, in je gevoel. In je emoties. Lang geleden dat ik me zo rot voelde.

 

licht uit spot aan bos

Gewoon NU

Maar nu, hier in het bos, schijnt de zon op m’n gezicht. Voel ik de warmte. Voel ik de kracht. Mijn kracht. Wat een verschil. Hier word ik blij van. Vrolijk. Gelukkig. Creatief. Enthousiast. Precies dat wat ik graag wil.

Ik geniet van het moment, van nu. Mooi hier. Leunend tegen een boom dit stukje schrijven. Warm worden en genieten. Als we in het moment zijn, NU dus, is dat het enige wat bestaat. NU. Geen gisteren. Geen morgen. Geen 10 jaar geleden en geen ‘straks als…’ Want straks is het gewoon weer een nieuw moment van NU. En puur op dit moment, is het bijna altijd goed. Net zoals het op dit moment goed is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.