Ontwaakt uit de winterslaap

klaprozen panorama_middelDe lente is in aantocht. Sterker nog, hij is er al. Voel jij het ook? De zonnestralen zijn warmer. De blaadjes verschijnen aan de struiken. Dikke knoppen in de bomen. De natuur ontwaakt uit zijn winterslaap. En jij? Hoe ontwaak jij?

De krokussen en sneeuwklokjes steken hun tere bloemetjes door het gras. Ze zijn zelfs al bijna uitgebloeid. Tijd voor de échte voorjaarsbloemen. Narcissen, tulpen… De lente is er echt al. Beschut, uit de wind en in de zon, gaf de thermometer echt 24 graden aan gisteren. Warm muurtje die schuurmuur van mij!

 

Belofte van een nieuw begin

Lente voelt voor mij als de belofte van zomer. Warmte. Schoonheid. Nieuw leven. Een nieuw begin.
Hoe voelt de lente voor jou? Wil je schoonmaken? opruimen? genieten van de zonnestralen? in actie komen? of juist rust? Of alles tegelijk. De lente geeft je vast nieuwe energie. Zonnige, warme energie. Positiviteit. Enthousiasme. Klaar voor…. Sta jij ook zoveel makkelijker op nu het ’s morgens weer steeds vroeger licht wordt? Het fluitconcert van alle vogels wekt mij deze dagen alweer. Dat is fijn wakker worden!

onluikende lente

 

De contrasten zijn ook zo ongelofelijk groot. Dat tere sneeuwklokje op de verder nog kale aarde. Van vrieskou in de ochtend naar heerlijk buiten zitten diezelfde middag.

Ik hou van de lente, maar dat had je vast al door.

 

Wat is jouw favoriete seizoen?
Hoe ontwaak jij uit je ‘winterslaap’?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.