Razende gedachten in het bos

Kopie (2) van foto0302Laatst ontdekte ik bij mezelf dat ik op verschillende manieren loop. Als ik naar het bos loop ben ik eerst nog bezig met alles wat er moet gebeuren, alle gedachten over wat ik moet doen, wat ik vooral niet moet vergeten. Ja die komen ook vooral in het bos, lekker handig zonder schrijfblokje. Dus dat schrijfblokje gaat nu mee naar het bos.

Razende gedachten

Zolang die gedachten razen loop ik heel snel. Alsof ik een wandelwedstrijd loop. Hoe ver kan je komen in een half uur? Als het alleen om het lopen gaat, kom je best ver heb ik gemerkt.

Maar nu focus ik mij steeds meer op wat er gebeurt in het bos, en wat dat met mij doet. Zodra die bos-modus komt (en dat gaat steeds sneller nu ik me ervan bewust ben) gaat de snelheid zeer drastisch omlaag. Tot geschuifel soms. Of alleen maar stilstaan en kijken. Of luisteren.

Mezelf leren kennen

De voortrazende gedachten verdwijnen. Het is alleen ik en het bos. Heel rustig. Of er moet iemand een bladblazer aanzetten. Maar dan nog. Het maakt mij niet uit. Ik ben in het bos en ik geniet. Word rustig. Dit is heel anders naar het bos gaan. Dit is mezelf leren kennen. Hier ga ik voor naar het bos.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.