Tijd om jezelf te zijn

  • Ik wil wel iets vertellen, maar weet niet goed hoe.  
  • Ja, ik weet dat ik ‘het voorbeeld’ moet geven, maar vind het zo spannend 
  • Ik weet niet waar ik het precies over wil hebben.  
  • Hoe kan ik nou boven die herrie uitkomen? Dat wíl ik niet eens… Daar heb ik de energie niet voor…  Social media put me nu al uit…   
    Herken je hier iets van? 

 Uitgeput van social media

Ik heb hier zelf heel lang tegenaan gehikt. Het niet weten… niet durven. Me ‘leeg’ voelen na een tijdje op social media scrollen. Vooral in de afgelopen maanden. Uitgeput raak ik ervan. Ken jij dat?  

Lang koos ik voor de ‘makkelijke’ weg: mezelf verstoppen. Niets zeggen. Geen mening geven. Zelfs: Er niet zijn. Ergens anders (willen) zijn. Soms fysiek, zeker online, en absoluut energetisch ‘afwezig’ zijn… Er niet bij zijn met mijn hoofd.  Berichten lezen zonder ze echt te lezen, uren die ineens verdwenen zijn in Facebook. 

Zo makkelijk is het niet om te verstoppen, trouwens, want het kost bergen energie om precies DAT te doen… Bovendien had ik mezelf altijd verteld dat ik verlegen ben. Me op de achtergrond hou. Liever niks zeg. Introvert zijn. Ik wilde dat niet zijn, en tegelijkertijd was het weer een andere muur waar ik achter kon verstoppen. Tot ik leerde dat ik ook anders naar introvert zijn kan kijken.  

Omarm je introvert zijn 

Ik heb geleerd hoe ik mijn introversie kan en mag omarmen. Het is deel van mij. Een verzameling eigenschappen die me maken wie ik ben.  Er zijn genoeg onderdelen van introversie die eigenlijk een kracht zijn. ALS je het wil zien. En als je het wil en durft te geloven… Hoe zou het zijn als jij jouw introversie als kracht gaat zien? 

Tijd om jezelf te zijn 

Het is tijd om jezelf te zijn. Niet langer verstoppen. Maar jezelf laten zien, om puur en eerlijk. Gewoon zoals je bent. Als tegenwicht misschien wel tegen alle ‘herrie’ en gedoe.  Want je kán meer jezelf zijn, ook online. Hoe zou dat voor jou zijn? En voor je bedrijf? Voor je klanten?  

Op weke manier zou jij zichtbaar kunnen en willen zijn?  

Wil je hier meer van weten, vraag dan mijn nieuwe e-book aan:  
Find your voice in the online noise 
Daarin krijg je 5 tips om als introverte ondernemer/coach online zichtbaarder te worden met je bedrijf. En dan op een manier die werkt voor jou.  Nieuwsgierig? Je vraagt ‘m hier aan.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.