Luister naar jouw inspiratie en kom in actie!

moment van inspiratieIk schrijf in mijn dagboek en staar ineens dromerig naar buiten. Heerlijk. Wegdromen. Ik zie twee vliegtuigsporen die elkaar lijken te kruisen. Kruisen én oplossen. En dat in een minuut tijd. Ik heb niet eens tijd om er een foto van te maken. Echt, een minuut geleden was het witte kruis tegen de strakblauwe lucht nog zo mooi zichtbaar. En nu is het verdwenen. En het schiet door mijn gedachten. Is dat niet ook zo met inspiratie?

Ja, dat werkt echt zo met inspiratie. Met luisteren naar wat je hart je wil vertellen. Luisteren naar je ziel. Naar je innerlijk weten. Ja. Er wordt iets prachtig zichtbaar. Helder. Zichtbaar. Hoorbaar. Tastbaar. Duidelijk. Een gedachte. Maar als je het voorbij laat gaan zonder er echt naar te kijken? Zonder het echt te horen, of te zien? Als je blijft staren en wel iets moois ziet, maar er niks mee doet? Dan verdwijnt het moment. Dan verdwijnt de gedachte en kan je er de vinger niet meer opleggen. Wát was dat nou net?  Waarom weet je het niet meer? Omdat je het moment voorbij hebt laten gaan. Dat moment van ‘OHHH. Dit is gaaf… Mooi… Bijzonder…’

Dít is geïnspireerde actie!

Ik begon net met schrijven in mijn dagboek en stelde een paar vragen. Wat mag ik vandaag doen om op deze prachtige dag iemand te helpen? Wie mag ik helpen? Wat mag ik voor ze doen?

LAAT HET MAAR ZIEN… en nog geen minuut later staar ik naar buiten en zie de vliegtuigsporen in de lucht. En schrijf ik dit voor jou.

Oké, dit is dus waarom ik die meneer vanmorgen toewenste dat hij van de prachtige dag zou genieten. Ik zag zelf dat het een prachtige dag was en dat ik daarvan mocht genieten.

Dit is dus waarom ik nog steeds hier thuis ben. Waarom de boodschappen maar gewoon even wachten. Ik heb belangrijker dingen te doen. Ik moet dit voor jou schrijven. Nu.

Dit is dus waarom ik naar buiten zat te staren. Omdat mijn inspiratie vaak uit de natuur komt. En die zie ik vanuit huis als ik naar buiten staar.

Dit is dus waarom ik  nadacht over ‘wat kan ik vandaag doen om anderen te inspireren?’

Is dit nou geïnspireerde actie?

Is dit nou luisteren naar je gevoel? Je intuïtie? Je inspiratie? Naar je hart? En volgen wat het je zegt ? In actie komen. Doen. Geïnspireerde actie?

JA! Dat is het Dat is het voor mij. Nu. Op dit moment.

Opschrijven: ‘Laat me de inspiratie maar zien…’ en BOEM… daar was het!

‘Laat het me maar schrijven… ‘ en voilà, ik schrijf als een gek op dit moment. Om maar niks te missen van de inspiratie die stroomt. Om niks te vergeten van wat mijn hart met jou wil delen. Om het schrijvend vast te leggen en meteen de allereerste vraag die ik opschreef in mijn dagboek te beantwoorden. Voor wie mag ik iets betekenen?

Als JIJ dit nu leest, weet ik zeker: ik schreef dit voor JOU!

Strakblauwe luchtInspiratie zit in een onbewaakt ogenblik

De lucht is strakblauw en kraakhelder. Er komt alweer een vliegtuig aan, die een witte streep in de lucht tekent. Ik zie mezelf zoeken naar het andere vliegtuig dat het kruis in de lucht voor me schildert. Maar dat is er niet.

Zie je wel? De inspiratie zit soms echt in een heel klein moment. Een ogenblik zichtbaar, tastbaar, voelbaar. En wat doe je er dan mee? Gaat het aan je voorbij ? Of luister je ernaar? Ik ben blij dat ik nu geluisterd heb. Dat ik schrijf wat mijn hart jou én mij wil vertellen. Leren.

Jouw inspiratie

Hoe herken jij jouw moment van inspiratie? Wat moet jij dan doen? Waar vind jij het? Hoe ervaar je het? Hoe herken je het? Ik ben heel erg benieuwd. Laat je hieronder een reactie achter?

Wil jij ervaren hoe het is om schrijvend te luisteren naar inspiratie? Wil je leren hoe je de inspiratie kan oproepen als je schrijft?
Hoor je nu een zacht stemmetje dat JA zegt? Voel je iets wat op JA lijkt? Maakt je hart een sprongetje? Dat is jouw hart dat JA  zegt. Luister naar die inspiratie en neem geïnspireerde actie: Neem contact met me op en we plannen een gratis Skype-sessie. Dan laat ik je zien hoe je schrijvend je gevoel en je hart kan volgen. Tot snel!

4 reacties op “Luister naar jouw inspiratie en kom in actie!”

  1. Bianka Hazenbrink

    Hi Marije, ik heb het ook met schrijven. Dan vergeet ik de tijd, voel ik energie, blijf ik doorgaan totdat de klok me vertelt dat andere verantwoordelijkheden roepen. Heerlijk hè zo’n flow! Soms is het zwoegen achter het bureau en soms stroomt het ‘als vanzelf’.

    1. Gisteren ging ik na 37 jaar voor het eerst terug naar het huisje op het platteland waar ik met mijn vriend een jaar heb gewoond. 9 maanden nadat we er weggegaan waren stierf hij in Tanzania aan malaria. Ik heb nooit terug willen keren, durfde het niet aan. Maar nu was de tijd rijp om beide levens, voor en na, met elkaar te verbinden. Het was eeen prachtige dag . Ik genoot van de natuur om me heen en het huisje was nagenoeg onveranderd. Alleen heel erg opgeknapt. Ik dronk koffie met de huidige bewoner en onderging de schoonheid van het huis. Op de terugweg zag ik 2 vliegtuigstrepen elkaar kruisen en dacht; dat heeft vast een spirituele betekenis. En zo kwam ik hier terecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.