Uitstellen of gewoon doen? Leerzaam grasmaaien!

gras maaienBlijf je uitstellen, of kom je nu in actie? Ga je het (wat ‘het’ ook is) nu echt doen? Nooit geweten dat het gras maaien zo leerzaam kan zijn. Niet helemaal waar, want vorig jaar leerde het me ook al zo’n waardevolle les. Wat ik vandaag leerde wil ik graag met je delen. In mijn allereerste video.

Eindelijk… kom ik in actie. Eindelijk heb ik de grasmaaier uit de schuur gehaald. De beslissing genomen DAT ik het gras ga maaien. Vandaag. Nu kan het. En NU doe ik het. Niet langer uitstellen, maar doen. Gewoon nu. Ik kom in actie.

De grasmaaier doet zijn werk. Met moeite. Heel veel moeite.Want deze klus heb ik al weken laten liggen. Dit had ik echt al weken geleden moeten doen. Maar ik deed het niet…

Naar welke stem luister ik nu?

Terwijl ik het gras maai, vormt er zich een blog in mijn hoofd.Want ik realiseer me iets belangrijks. Iets wat ik wil vertellen. Schrijven.

Maar hoe verder ik kom met het grasmaaien, en hoe duidelijker de les voor mezelf wordt, gebeurt er iets heel anders. Laat een heel ander stemmetje zich horen. Fluisterend en aarzelend.
Dus ja… hier is mijn allereerste video die ik gemaakt heb met het doel om jou iets te vertellen.
Ja… het is heel spannend.
Ja… ik kijk vast heel raar. Of helemaal niet IN de camera.

Maar dat is die andere stem.Die stem die mij tegen wil houden. Me blijft vertellen dat ik dat toch helemaal niet kan… een video maken. Dat ik niks te vertellen heb. Dat ik maar gewoon moet schrijven. Vooral niks ANDERS moet doen.

Maar vandaag luister ik niet naar haar. Vandaag luister ik naar die zachte fluistering. Die fluistering die zegt ‘Doe het maar… het is GOED. Goed zoals het is…’

Groeien buiten je comfortzone

Dus vandaag kom ik ver uit mijn comfort zone. Maak ik een video en deel ‘m in mijn blog. (Is de schrijver in mij toch ook gelukkig). Ze zeggen toch dat je het meest groeit búiten je comfortzone?

Bijzonder…Zelfs nu ik dit besloten heb, blijf ik uitstellen. Eerst nog even dat telefoontje. Eerst nog even…

NEE. Genoeg uitgesteld.

 

Ik ben heel benieuwd wat jij hierin herkent en wat jij nu gaat doen wat al zo lang op jouw bordje ligt. Deel het gerust in de commentaren!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.