Ook jouw verhaal raakt!

21236822_mWat is dat toch de laatste dagen? Geraakt door het verhaal. Steeds weer. Een Mees Kees film. De prachtige tekst van een liedje. De kracht van een glimlach. Van elkaar in de ogen kijken. Welk verhaal vertel jij jezelf? En welk verhaal vertel ik mezelf?
Prachtig, mooi, kwetsbaar en confronterend. Wát een weekend en wát een maandagmorgen.

En WEER zit ik te huilen van ontroering. Het verhaal van twee vreemden die elkaar 4 minuten in de ogen kijken en zo diep in elkaars leven kijken. Gisteren zat ik te huilen bij een kinderfilm. Zo mooi en zo raak. Mijn dochters vroegen zich ernstig af wat er toch met mama aan de hand is, want we kijken toch gewoon Mees Kees op kamp?

Geraakt door het verhaal van misschien wel het mooiste Nederlandstalige liedje ooit (Mooi) en dat verhaal proberen over te brengen aan mijn Amerikaanse coach. Gelukkig maakt mijn dochter me haarfijn duidelijk: ‘Je hoeft het niet te verstaan om het te snappen.’ Dat is waar. En dan net een blog lezen over: ‘Welk verhaal vertel jij jezelf? Hou jij jezelf nog steeds klein en negatief of durf je je grootsheid te zien en groots te dromen?’

AAAHHHH. Dit is waarom ik zo moest huilen. Waarom ik zo geraakt ben door de verhalen. Want het laat me beseffen dat DAT is waarom ik hier ben. Waarom ik anderen wil helpen hun verhaal te vertellen.

 • Omdat iedereen een verhaal te vertellen heeft. Dat JIJ een verhaal te vertellen hebt.
 • Iedereen z’n leven uniek is. Ook dat van jou.
 • Iedereen mag dromen. Groot dromen. Ik droom nog steeds over mijn eigen boek schrijven. Waar droom jij over?

Het is mijn droom om iedereen te helpen bij he vertellen van zijn verhaal. Iedereen, JOU dus, te laten zien dat ook jouw verhaal verteld mag worden. Echt.

 

Geef er een andere wending aan

En mijn verhaal? Dat kreeg dit weekend weer een tikkie een andere wending. Omdat ik me realiseerde hoe lang ik mezelf klein heb gehouden. EN dat dat nu effect heeft op mij werk. Op mijn waarde. Om te zien hoeveel waarde ik biedt. Op hoe ik dat zie, voel en beleef. Zo lastig om in mijn waarde te stappen. Het écht te geloven en te voelen.
Dit weekend kwam een herinnering op die alles te maken heeft met wat ik mezelf waard vind en hoe klein ik me hield. Eerst was ik heel boos (heb ik dat nou nog steeds als last mee te zeulen?) en later was ik er blij om. Want nu ik me hiervan bewust ben, kan ik het laten gaan. Loslaten. Luisteren. Omarmen. Bedanken voor de les en laten gaan. Het hoeft me niet langer tegen te houden.
Ik heb weer een laagje afgepeld en ben weer een stukje dichter bij ie ik ECHT ben.

10676166_s

Weg vol hobbels en kuilen

Uiteindelijk gaat het niet om het resultaat. Prachtig als je uiteindelijk een mooi verhaal hebt. Maar het gaat om jouw reis. Jouw reisverhaal. Het verhaal van de weg vol bobbels en kuilen onderweg. Met de plassen en modder. Vooral veel modder. DAT is wat jou JOU maakt. Met alle mooie én nare ervaringen. Het maakt je wie je NU bent.

Daarom zei ik laatst tegen iemand die vroeg of ik gebeurtenissen uit mijn leven weg had willen laten. NEE. Ik wil niets aan mijn verleden veranderen. Want al die gebeurtenissen hebben me gemaakt wie ik nu ben. Ervoor gezorgd dat ik dit blog schrijf en dat JIJ het nu leest. Omdat ik ben wie ik ben en hier nu sta. Dit is een bladzijde in mijn reisverhaal.

 

Wat zegt jouw intuïtie? Fluistert dat kleine zachte stemmetje in jou dat het tijd is om JOUW verhaal te vertellen? Dat je jouw reisverhaal mag delen met anderen?
Ik wil je dolgraag helpen jouw verhaal te vertellen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te werken aan jouw verhaal? Stuur me een email en we maken een afspraak zodat ik je er alles over kan vertellen.

 

En hier is het filmpje over het verhaal van twee vreemden die elkaar in de ogen kijken. En de band die dan ontstaat. 

2 reacties op “Ook jouw verhaal raakt!”

 1. Hoi Marije,
  Een poosje geleden hebben we met elkaar gesproken en heb je me een paar schrijftips gegeven. Ik wil eerst voor mezelf het een en ander helder hebben. En dan wil ik wel naar jou toe komen als ik daar de mogelijkheid toe heb. Een zin raakte me en ik heb het opgeschreven.
  Het vergt de nodige moed om een terugblik te maken op je leven. Als je dit echter met onvoorwaardelijke liefde en een vleugje humor doet zul je een ontwikkelingsgroei doormaken en veel leren van je eigen biografie.

  1. Hoi Anne Marie,
   Bedankt voor je mooie reactie. Leuk om weer van je te horen! Ik ben heel erg benieuwd.
   Het klopt helemaal wat je zegt. En je kan en mag het verhaal in hele kleine stukjes tegelijk schrijven, vertellen. Luister naar je hart, want dat klopt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.