Welk verhaal wil jij juist níet vertellen?

the story that you dont want to tellDe inspiratie borrelt en bruist door mijn lijf. Hoogste tijd om mijn pen en papier te pakken en te ontdekken welk verhaal er vandaag verteld wil worden.
Terwijl ik zit te mijmeren over de woorden, open ik in het voorbijgaan Facebook op mijn telefoon. Poing! Een herinnering van een jaar geleden plopt tevoorschijn.
NEE! Schreeuwt mijn hele lijf. Niet DAT blog! Moet dat nou? Sh#@t. Precies een van de meest persoonlijke blogs van dit jaar…

Het is het verhaal waarvan ik WIST dat ik het moest schrijven, maar waar ik me zo tegen verzette. Ik wist dat alleen het schrijven al pijn zou doen. Zo confronterend was. Zo doodeng. Ging ik hier echt iets over schrijven? En dan ook nog als blog publiceren? Dit is niet gewoon maar stukje van mijn verhaal. Het is mijn levensverhaal.

The story that you don’t want to tell…

Laatst hoorde ik een Engelse coach zeggen: The story that you don’t want to tell, is the one that you most need to share. Oftewel, dat wat je echt niet WILT vertellen is het allerbelangrijkste verhaal om te vertellen! En eigenlijk was het niet nieuw voor me. Was het precies waar ik vorig jaar doorheen ging.

The story that you don’t want to tell…

… is the one that you most need to share!

Ja, ik wist, voelde, merkte toen aan alles dat ik dit verhaal moest vertellen. Dat ik mezelf niet langer hoefde te verstoppen. En dus schreef ik het. Met bloed, zweet en heel veel tranen. Maar ik schreef het. Ik heb ontzettend veel geleerd van wat er ‘toen’ gebeurd was, en zo kon ik die nare ervaringen omdraaien naar iets positiefs en de levenslessen die ik leerde ook delen.
Terugkijkend daarop was het ook echt bevrijdend. Want nu ik dit eenmaal geschreven had… kon ik alles schrijven, toch?

Bevrijdend

Dat Facebook uitgerekend met dit blog op de proppen komt, is ook echt wel bijzonder. In de week dat ik juist schreef over je echte verhaal vertellen en hoe moeilijk dat kan zijn. Maar ook hoe bevrijdend. Want dat is het ook als je eenmaal op de knop publiceren hebt geklikt. Het idee: Oké, dit is eruit. Wie weet wie ik kan helpen door dit verhaal te vertellen.
Dus publiceer ik mijn blogs. Zelfs die ene vorig jaar die zóoo eng was.

Zachte fluistering

Ik denk dat iedereen zo’n verhaal heeft. Jij ook. Een verhaal dat jou echt ten diepste heeft gemaakt wie je nu bent. Nee, dat hoeft geen jubelverhaal te zijn. Meestal juist niet.
Welk stukje van jouw verhaal is dat voor jou? Misschien wel dat verhaal dat je echt liever niet vertelt. Aan niemand.Schiet het meteen je gedachten binnen of dendert misschien wel? Voel je iets borrelen in je onderbuik? Ja precies. Dát verhaal. Hoe eng of spannend het ook is. Wat fluistert jouw hart je op dit moment in?

‘Toe maar…’

Voordat ik de allereerste keer dat stukje van mijn verhaal aan iemand vertelde, wist ik ineens, middenin de nacht, dat ik het MOEST vertellen. Dat ik het niet langer verborgen kon houden. Dat ik het niet langer hoefde en wilde verstoppen. En dus zat ik een paar dagen later, op maandagmorgen om half 9, dat hele verhaal te vertellen. Met horten en stoten. Hakkelend en huilend. Maar het kwam eruit. En ik ben zo blij dat ik dat toen gedaan heb! Het luchtte namelijk heel erg op.

Nu ik dit schrijf zoemt er door mijn hoofd dat ik de link naar dat blog van vorig jaar hier ook mag delen.
‘Toe maar…’
Ik hoor de zachte fluistering van mijn hart. Oké, ik luister. Al is het wéér heel spannend. Hier kun je het blog lezen.

Achter angst zit een diep verlangen

Mijn verhaal vertellen hoort nu bij wie ik wil zijn. Wie ik kies te zijn. Hoe dan ook. Een beetje buikpijn van de spanning hoort daar soms bij.
Want achter die spanning, die angst, zit mijn diepe verlangen om echt alles te kunnen delen. Dat heb ik pasgeleden geleerd. Weet je hoeveel het helpt om DAT te weten? Het maakt het een stuk makkelijker, vanzelfsprekender zelfs, om op de ‘publiceer-knop te klikken. Echt.

Welk verlangen zit er achter jouw angst?

Liefs
Marije

P.S. Afgelopen week introduceerde ik mijn nieuwe blog-service Puur Blog. Juist ontwikkeld om bewuste ondernemers te helpen bij het opschrijven en publiceren van blogs waarin ze hun verhaal en dat van hun bedrijf vertellen.
Wil je meer weten over Puur Blog, kijk dan hier.
Kan ik met Puur Blog een bijdrage voor jou en jouw blogs zijn? Stuur me dan een email.

1 reactie op “Welk verhaal wil jij juist níet vertellen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.