Snow silence… de verstilling van sneeuw

verstilling van sneeuwDie magische verstilling van sneeuw. Alleen al de aanblik van het hele dunne laagje verse sneeuw vanmorgen heeft effect op mij. Heb jij dat ook we eens gemerkt? Een bepaalde rust en sereniteit in de sneeuw. Als het gestopt is met sneeuwen en de sneeuw zo onberispelijk vers lonkt . De knisper onder je schoenen bij iedere voetstap in de verse sneeuw. Het lijkt wel of ze me betoveren. Of er nu een centimeter sneeuw ligt of zoals laatst een flink pak, dit maakt sneeuw voor mij onvergetelijk.

Het krakende geknisper onder mijn voeten. Ik merk hoe mijn voeten in de sneeuw wegzakken. Het is zo mooi. Helder. Kraakhelder. Ongerept. Helder wit. Zo fris en knapperig als een houtvuurtje.

Tegelijkertijd dimt de sneeuw alle andere geluiden. Niet belangrijk. Ver weg lijken ze. En het geknisper van de sneeuw onder mijn voeten maakt zóveel geluid. Heerlijk vind ik dat.

Verstilling in snow silence

Laatst legde ik aan een vriendin in New York uit wat MIJN ‘snow day’ is. En ik realiseerde me hoe bijzonder en belangrijk de ervaring voor mij is.

Snow silence noem ik het. De stilte en verstilling die alleen sneeuw kan veroorzaken. Zelfs een vleugje van een centimeter sneeuw heeft het effect. Wát er onder de sneeuw zit is niet belangrijk, voor het moment weggevaagd. De weg. Het gras in de tuin. Of de bosgrond. Dat in combinatie met het gedimde geluid is voor mij magisch.

Ultieme natuur

Ik hou er zo van om naar het bos te gaan en te wandelen of ergens op een bankje te gaan zitten schrijven. Dat ik het niet zo vaak doe, is een ander verhaal, voor een andere keer. Maar gelukkig willen de kids ook van de sneeuw in het bos genieten, op hun eigen manier, gillend van plezier van een heuveltje af sleeën. Ze lachen. Gillen en hebben de grootste lol. Ik zie ze en ik hoor ze wel, maar ik hoor vooral die speciale stilte, de ‘snow silence’. En ik kan er uren naar kijken, naar die prachtige witte sneeuwdeken op de grond. Ik zie de sneeuw en ik hoor de stilte. Ik zie en hoor de kids die genieten van hun spel. En het betovert me bijna. Wat is dit mooi. Onze aarde is zo mooi. Wat heerlijk dat ik hier nu ben en dit meemaak.

Met die paar dagen sneeuw in het jaar is dit een zeldzame ervaring. Maar sinds ik het jaren geleden merkte, kan ik het opzoeken. Bewust kiezen om dát moment te ‘pakken’.

Het geknisper onder mijn schoenen is bijna meditatief. Net als het uitzicht in het bos. De stille sneeuw betoverend. Een magisch moment.

Wat is voor jou zo’n speciaal moment? Wat is voor jou zo bijzonder dat het je elke keer weer betovert? Welk verhaal zit daar achter? Hoe zou het zijn om dat verhaal met anderen te delen? Hoe zou het zijn om dat verhaal op te schrijven zonder dat je hoofd zich ermee bemoeit?

Wil jij tools krijgen om dat verhaal ook met je hart te schrijven? Vraag dan mijn gratis Puur Schrijven sessie aan en ervaar deze manier van schrijven zelf. Stuur me een email op marije @ marijehoogland.nl om jouw gratis sessie in te plannen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.