De energie van gevleugelde woorden

positieve woorden

 

Herken je dit? Maandagmorgen half 7. De wekker gaat. Kreunend geef je een klap op de snooze-knop. En herhaalt dat rustig nog 3 keer, voordat je je met veel moeite uit bed hijst. Of gaat de wekker en sta je snel naast je bed omdat je zin hebt in de dag?

Wat je tegen jezelf zegt op dat moment beïnvloed je de hele dag, wist je dat? Dus wat zeg jij tegen jezelf? Hoe klink jij als je iets tegen jezelf zegt? Vriendelijk, warm en open ’ik heb zin in vandaag!’ Of eerder kritisch, cynisch of zelfs boos misschien? ‘NEE, niet nu al, het is veel te vroeg!’

Wat betekenen de woorden die je zegt voor jou?

Gevleugelde woorden

Het gaat zo vaak over de boodschap. Wat wil je zeggen? En ja, natuurlijk is dat belangrijk. Maar hoe doe je dat? Welke woorden gebruik je? Zie en beschrijf je de mogelijkheden of de problemen? De kracht van woorden. Ik heb er al eerder over geschreven en het blijft me steeds weer fascineren. Want sommige woorden hebben vleugels (als in: daar word ik blij van!) En andere woorden voelen eerder als loodzware bagage (Pff, dat is zwaar, ik vind dit niet zo leuk…). Voor iedereen zijn de gevleugelde en bagage-woorden anders. Gevleugelde woorden voor mij, kunnen voor jou een flinke bagage betekenen. En andersom. Hoe dan ook, alle woorden hebben vaak een enorme betekenis. Die vaak veel verder gaat dan de gewone betekenis in het woordenboek.

Mont Blanc vakantieWat is jouw betekenis?

Ik denk aan het woord vakantie. Mijn definitie: heerlijk een paar weken vrij, niets hóeven, maar mijn favoriete omgeving heerlijk beleven. Ik loop in gedachten meteen door de bergen als ik hieraan denk.
De Van Dale noemt vakantie: “periode waarin geen lessen worden gegeven, jaarlijks toegekende vrije tijd voor werkenden én reis naar en verblijf elders voor zijn plezier: op vakantie gaan.”

Oké, nu weten we wat vakantie officieel betekent. Maar wat bekent het voor jou? Kijk je smachtend uit naar die heerlijke strandvakantie en voel je de warme zon al op je huid tintelen? Het zoute zeewater al prikkelen? Of wil je wel, maar mag je (voorlopig nog) niet op vakantie van je baas. Of heb je er geen geld voor. Dan voel je je misschien wel boos of machteloos als je aan vakantie denkt.

Laat met jouw woorden de energie stromen

Een woord, drie situaties waarin het woord vakantie een hele eigen en andere betekenis krijgt. De vraag is dus, wat is je situatie en hoe beschrijf je die? Vind je de positieve woorden om de situatie onder woorden te brengen? Dan begint de energie te stromen. Sprankel je van enthousiasme. Je gaat ervan stralen en lachen. En dat werkt aanstekelijk! Wedden?

 

Oké, omdat ie zo mooi is. En zo krachtig. Nog één keer The power of Words!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.