Flashback: Zomaar ineens op het strand

rollende golf

In de auto hoor ik “Waves”. Dat mooie liedje. Ik zie golven die alle kanten op rollen. Ik zit ogenblikkelijk op het strand, in de zomervakantie. In mijn gedachten, want zover is het nog niet.

Onuitwisbare indruk

Die ene dag vorig jaar op het strand heeft onuitwisbare indruk gemaakt. Op mij, op mijn meiden, net een paar maanden op zwemles en nu in de zee zwemmen. Op de hele familie, omdat we genoten van zon, zee en strand.
Ik hoop dat we deze vakantie weer naar ’t strand kunnen om te zwemmen (mét zwemdiploma’s), te spelen, te genieten. Mooi weer graag. Genieten ten top. Al is dat vast heel anders, want die eerste keer met z’n allen op het strand was zó bijzonder.

Zand tussen je kiezen?

Jammer dat je als mens vaak zo snel gaat vergelijken. Opgroeiende kinderen vergelijken, ervaringen vergelijken, spullen. Je zoekt een referentiekader en daaraan spiegel je van alles. Herinneringen zijn een referentiekader. Ze liggen opgeslagen in je brein. Op díe manier die voor ons kader de meeste waarde heeft.
Herinner jij je het geluid van de rollende, kletterende golven? Of het beeld van de spelende kinderen? De warmte van de zon op je huid? Of het zand tussen je kiezen?

Prangende vraag

Omdat iedereen op een andere manier opslaat, zijn herinneringen aan dezelfde gebeurtenis voor iedereen heel anders. Logisch, als de een zich vooral geluiden herinnert en de ander de beelden voor zich ziet. En dus is de prangende vraag: Hebben we het echt over dezelfde gebeurtenis? Ja!

Als ik denk aan die middag op het strand zie ik de kids genieten in het water en voel ik de warmte van de zon op mijn natte huid prikkelen. Ben benieuwd wat eigenlijk hún herinnering is. Toch eens vragen…

Eén ding is zeker: ‘Waves’ heeft ineens een hele andere betekenis voor mij gekregen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.