Zorg voor jezelf en vergeet de ander niet

take care

Ik zit midden in mijn sollicitatiegesprek en schrijf over Nijntje. Want ja, wat kan je een tekstschrijver beter laten doen dan een tekst schrijven. Ook tijdens je sollicitatiegesprek. Nijntje dus. En als mijn tekstje ‘af’ is, valt mijn oog op het theebekertje. “Zorg voor jezelf en vergeet de ander niet” staat erop. Die inspireert ogenblikkelijk!

Wat een mooie spreuk. Daar kan ik wel een blog over schrijven. En dus schrijf ik ‘m snel op. Tussen mijn vragen en aantekeningen van het gesprek.
Wie had dat gedacht? Inspiratie tijdens mijn sollicitatiegesprek. Al was het gesprek zelf al genoeg inspiratie. Wat een leuk gesprek was dat. Veel gehoord natuurlijk. Ook veel verteld. En dus over Nijntje geschreven. Ik zou bijna vergeten dat het een sollicitatiegesprek was!

Wie krijgt het eerste koekje?

Maar die spreuk dan. Zorg voor jezelf en vergeet de ander niet. Volgens mij is het meestal andersom. Je zorgt voor iedereen, behalve voor jezelf. Rennen, vliegen, racen om alle ballen in de lucht te houden. En jezelf? Geen tijd voor!

Maar lees ‘m nog eens:

Zorg voor jezelf en vergeet de ander niet!

Vind jij het ook een beetje raar staan dat Zorg voor jezelf er als eerste staat? Je geeft jezelf toch ook niet als eerste een koekje? Het klinkt gek. Het voelt misschien raar. Maar het klopt wel. Want als je goed voor jezelf zorgt, zit je lekkerder in je vel. Voel je je goed. Ben je veel sterker. Heb je veel meer energie. En raad eens wie daar dan weer veel aan hebben? Precies! Je partner, je kind of je buurvrouw. Of al die anderen die jou nodig hebben. Jij bent er juist veel meer voor ze, omdat je je goed voelt. Maf hè?

Dus je vergeet die ander zeker niet. Integendeel. Zorg voor jezelf. Zorg voor de ander. Samen. Allebei. Zorg voor elkaar.

Never lose yourself

Zorg voor je gezondheid

Zorgen voor jezelf zit ‘m in zorgen voor je lijf, je fysieke en mentale gezondheid, gedachten en gevoelens. Logisch dus dat ik de spreuk lees bij een zorgverzekeraar.

Vanmiddag keek ik een webinar, een soort video-les-bijeenkomst via internet, van John Assaraf. Het ging over gezondheid. Eén zin van zijn gast kwam extra bij me binnen.

Taking good care of yourself enables you to take better care of others.

Boem! Die zit. Letterlijke vertaling. Moet ik soms beter voor mezelf zorgen?

Je straalt het uit

Weet je wanneer het ook belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen? Als je een belangrijk telefoongesprek gaat voeren. Zorg ervoor dat je er mooi en verzorgd uitziet op het moment dat je belt. Je hoort (of voelt) aan de andere kant van de lijn of iemand er mooi uitziet of dat ie in een slobbertrui en joggingbroek loopt.

Het maakt echt een groot verschil. In hoe je je voelt en daardoor in de toon van je stem en wat je onbewust uitstraalt. Voelt het goed, of gewoon wat beter in mooie kleren, trek ze dan aan! Je hebt er vast een leuker gesprek door. Dus je zorgt goed voor jezelf én je denkt aan de ander. Want de ander niet vergeten, is niet zo’n goed idee. Weet je nog wat er gebeurt als je je sleutels niet mag vergeten? Of niet aan die roze olifant mag denken? Precies!

Ik heb vanmiddag maar gewoon mooie kleding aangetrokken. Want ik verwacht een nogal belangrijk telefoontje over mijn sollicitatie.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.