Wat is schrijven vanuit je hart? En hoe doe je dat?

 

wat-is-schrijven-vanuit-je-hartIk hou van schrijven. Vooral van schrijven vanuit mijn hart. En in dit blog laat ik jou zien hoe dat eruit ziet. Wat het eigenlijk is. En hoe jij het ook kunt doen.

Schrijven vanuit mijn hart is: de woorden uit mijn hart via mijn pen het papier op laten stomen. Zonder op te letten ‘hoe’ het er staat. Zij loopen… geen punt. Half afgemaakte zinnen? Helemaal goed. Het gaat om de woordenstroom die je op gang brengt.

Het echte antwoord komt vanbinnen

Wat zegt je hart nu? Op dit moment. Welk advies wil het je geven? Welke tip mag je ter harte nemen? Wat heb ik NU nodig? Welke vraag leeft er NU in mij?

Wat is het antwoord op die vraag? Het antwoord dat echt van diep vanbinnen komt. Uit je hart. Wat voorbij gaat aan al die gedachten:

  • Het moet er toch mooi uitzien wat ik schrijf?
  • Ik moet het wel ‘goed’ schrijven.
  • Het mag geen fouten bevatten.
  • Het moet foutloos Nederlands zijn.

Zie je hoeveel je van je hoofd MOET? En dat is nergens voor nodig! Je schrijft dit namelijk helemaal voor jezelf. Niemand hoeft het te lezen. Alleen jij. Pas als je helemaal klaar bent met schrijven. Als je woordenstroom opgedroogd is. Of als je wekkertje gaat omdat je schrijftijd afgelopen is. Pas dan lees je terug. En zie je welke ongelofelijke waarheid er zojuist uit je pen is komen rollen.

Wát het hele antwoord op je vraag is. Het ECHTE antwoord. Dat wat je hart erover te vertellen heeft.

Wil jij ook ervaren en ontdekken hoe het is om je woorden op papier te laten stromen als je schrijft vanuit je hart? Hoe je antwoorden kunt krijgen door schrijvend naar je hart te luisteren? Vraag dan hier mijn e-book Schrijvend luisteren naar je hart aan.

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

P.S. Dit blog heb ik geschreven vanuit mijn hart. En ik heb ‘m precies zo overgetypt als dat ‘ie in mijn schrift staat. Ja, MET schrijffouten. En grammaticaal niet helemaal juist. Maar alleen als ik je precies laat zien wat er uit mijn pen komt rollen, zie je wat het echt is. Met fouten dus. Gewoon, omdat het rechtstreeks uit mijn hart kwam stromen. Dát is schrijven vanuit je hart.

De vraag waar ik al schrijvend antwoord op heb gekregen is : Hoe kan ik JOU laten zien wat schrijven vanuit je hart is. Nou, door het te doen en dát met jou te delen.

3 reacties op “Wat is schrijven vanuit je hart? En hoe doe je dat?”

  1. Saskia van Riet

    Mooi Marije, zoals alle stukken die je schrijft in je blogs en je mini e-book! “Love it” ???????? Zit te veel in mijn hoofd ( af en toe lukt het mij, iets te schrijven) meestal bij bijzonderheden, als ik een doel heb, zeg maar! Zou zo graag van mij afschrijven. Misschien lukt hey nog eens. Liefs Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.