Welk verhaal wil je vandaag vertellen?

Je telefoon staat uit. Je hebt een uur geblokt in je agenda. De koffie dampt in je beker. En dan… Dan gebeurt er niets. Die lege pagina blijft je heel irritant aanstaren. Wat is die knipperende cursor frustrerend. Je vraagt je ineens hardop af: Waar ga ik eigenlijk over schrijven? Ik weet het niet…. En dus schrijf je niets. Het uur kruipt voorbij, zonder resultaat. Geen blog vandaag.
Herkenbaar? In dit blog leer je een hele krachtige manier om van dat lege scherm af te komen.

Stel je eens voor dat jij degene bent die dat lege scherm voor zich heeft. Dan is dit een gesprek tussen jou en mij.
‘Klik het scherm gewoon helemaal weg.’

‘Wat zeg je?’

‘Je hebt het goed gehoord. Wegklikken dat scherm.’

‘Ja maar…’

‘Je mag het scherm echt wegklikken. Dat gaat je namelijk niet helpen op dit moment.’

‘Ja maar, mijn blog dan? Die moet ik vandaag schrijven,’ sputter je.

‘Ik heb je gehoord. Komt goed. Alleen zonder die irritant knipperende cursor en dat lege scherm.

‘Wat BEDOEL je?’

‘Ik leg het je nu uit.’

Geen letter op papier

Als een lege pagina op je scherm je alleen maar tegenhoudt om te schrijven, waarom zou je er dan naar blijven staren? Dan komt er toch geen letter op papier. Laat staan een compleet blog. Klap je laptop dus maar dicht. Leg je telefoon of tablet weg. Waar je ook op aan het werk bent.

In plaats daarvan: pak een schrijfblok of een kladpapiertje en schrijf deze vraag eens bovenaan je papier:

Welk verhaal wil ik vandaag vertellen?

Schrijf direct daarna 3 regels vol met wat voor antwoord er ook maar in je opkomt . 3 regels maar. Dat is alles. Dat lukt je echt.

Misschien denk je aan een iets wat je laatst meemaakte. Of een flard van een gesprek. Schiet er ineens een tip te binnen die je wilt delen?Of een herinnering van vroeger?

Wat het ook is, het is jouw antwoord op de vraag: welk verhaal wil ik vandaag vertellen? Gefeliciteerd. Je hebt zojuist het onderwerp van je tekst bepaald.

Nu kan je dat scherm er weer bij halen en overtypen wat je net opschreef. Tadaaa! Je scherm begint zich te vullen. WEG leeg scherm. Gelukkig. Nu kun je het hele verhaal gaan uitwerken. Het hele verhaal vertellen. Ineens is het veel makkelijker om alle woorden te vinden. Let maar eens op en laat je verrassen door je eigen tekst.

Veel plezier en succes met schrijven.

Nog even een vraag aan jou

Welke manier gebruik jij om tóch een blog te schrijven, ook als je eerst geen idee hebt waarover? Laat je hieronder een reactie achter? Jouw reactie inspireert namelijk ook weer anderen.

Misschien heb jij ideeën genoeg, maar geen tijd of zin om je blog te schrijven? Kijk dan eens of Puur Blog voor jou een bijdrage kan zijn. Je schrijft je blog dan niet zelf, dat doe ik voor je. Dat scheelt een hoop gedoe met schrijven! Hier lees je alles over Puur Blog voor bewuste ondernemers. 
Neem snel contact met me op als ik je kan helpen met jouw blogs. Stuur een mail naar marije @ marijehoogland.nl. Ik help je heel graag om jouw verhaal te vertellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.