Hoe onweerstaanbaar ben jij?

middeleeuwse tent

 

Laatst was ik met mijn meiden op een middeleeuws festijn op kasteel Cannenburch in Vaassen. Een middeleeuws tentenkamp op een middeleeuwse locatie. Wat een sfeer geeft dat! Steeds stond het kasteel daar op de achtergrond… Gaaf!

 

middeleeuws koken

Bijzonder hoe de mensen zich helemaal terugwerpen in de tijd en helemaal opgaan in hun rol: laten zien hoe mensen in de middeleeuwen leefden. Met heel hun hart en ziel. We mochten deelgenoot zijn van hun passie. En dus was de smid aan het werk, brandden er overal houtvuurtjes waar potjes op pruttelden. Zagen we een riddergevecht. En kregen we een lesje kruiden proeven en herkennen. Aan het einde van de middag hoorde ik een van de deelnemers zeggen: ‘Jammer dat ik straks weer mijn gewone kleren aan moet. Laat mij maar lekker “middeleeuws” zijn.’ Over passie gesproken!

 Jij wil wel heel graag!

Tijdens dit feest was er ook een roofvogelshow. Mijn oudste is gek van dieren, dus toen de valkenier vroeg welke kinderen wilden helpen bij de volgende vogel, stond ze te springen en te stuiteren van enthousiasme. Als ze íets graag wilde vandaag…
De valkenier wees de kinderen aan. En toen waren er genoeg. De handschoenen waren op. Mijn dochter bleef springen en stuiteren met haar handen in de lucht zwaaiend.
‘Oh, jij wil wel heel erg graag,’ reageerde de valkenier toen ze zag dat ze bleef springen. ‘Nou, kom dan maar…’

 

onweerstaanbaar

 

Hoe graag wil je?

Soms, nee heel vaak, heeft het heel veel effect als je iets super graag wil. Want je straalt dan iets uit. Iets onweerstaanbaars. Waar de ander niet omheen kan. Met geen mogelijkheid. Zoveel enthousiasme. Daar steek je de ander zelfs mee aan. Wedden?

En heel vaak krijg je dan echt wat je wil. Dat gesprek dat zo belangrijk is. Die baan die je zo graag wil. Of, zoals mijn dochter, een Amerikaanse woestijnbuizerd van 600 gram op je handschoen.

Van een afstandje leek ‘ie mij niet zo groot. Maar op de hand van een achtjarige is hij natuurlijk reusachtig. Dat hij ook nog eens een stuk of zes keer bij haar terugkwam was een nog groter cadeau. Haar dag kon niet meer stuk. Dit vergeet ze haar leven nooit meer.

 

Wees onweerstaanbaar

Het begint echt met je eigen enthousiasme. Laat ’t zien. Laat de ander het voelen. Een ander vergeet wat je zei, hij vergeet wat je deed, maar hij vergeet nooit hoe hij zich bij je voelde.
Dus wees onweerstaanbaar! Je weet nooit wat ervan komt. Misschien wel een ervaring die je nooit meer vergeet.

 

We hebben zo genoten van het festijn dat we helemaal geen tijd meer hadden om het kasteel te bekijken. Jammer! Hele goede reden om snel weer een keer terug te gaan.

 

Wanneer ben jij onweerstaanbaar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.