Groeien doe je buiten je comfort zone

Groeien buiten je comfort zone

Shit. Groeien doe je buiten je comfort zone. Daar waar het ongemakkelijk voelt. Niet leuk zelfs. Naar. Je krijgt er soms letterlijk pijn in je buik van. Ga jij maar eens parachutespringen als je hoogtevrees hebt. Ook als je geen hoogtevrees hebt, kun je je vast voorstellen dat je er buikpijn van kunt krijgen. Ik krijg het acuut als ik eraan denk alleen al, compleet met de bibbers.

Erbuiten is vooral gaaf

Ok, die comfort zone dus. Dat wat lekker bekend en vertrouwd is. Maar ook wel een beetje saai soms. Misschien. Dus toen ik dat ‘groeien doe je buiten je comfort zone’ een jaar geleden voor het eerst hoorde van mijn coach? Midden in zo’n ongemakkelijke, vervelende periode… toen moest ik wel even slikken. Dat ik me zo voelde, betekende dus ook dat ik groeide. Op dát moment. Had ik het lef om door te zetten…

Weet je wat er gebeurde? Al die dingen die ik deed buiten mijn comfort zone waren eigenlijk hartstikke leuk. Onwijs gaaf. En dus werd GAAF míjn woord.

Niet twijfelen maar doen!

Ik moet daaraan denken als ik afgelopen week weer een heel klein beetje “oude” Marije ben. Heel even. Die twijfelt of ze iets gaat doen. Die kennismaking met 365 dagen succesvol. De mailtjes en de video’s die ik van Arjan en David krijg zijn hartstikke gaaf. En het sluimert al een hele tijd door m’n hoofd: het zou heel leuk zijn om daar een keer naartoe te gaan. Maar ja, op donderdagochtend op dát tijdstip in Amsterdam zijn… onmogelijk. Tot afgelopen week. Ik had vlak na elkaar 2 video’s gekregen. De eerste over het groter maken van je comfort zone (aha!) en de tweede over Ik besluit!

1 +1= 3 in dit geval. 1. Ik besluit. 2. Ik ga erheen = 3 Ik ga morgen!

Wat moet je vandaag doen om buiten je comfortzone te gaan?

Het was super gaaf. Concreet aan de slag met de stappen. En met MIJN comfort zone, ja de mijne in het bijzonder. Want ik had mijn buurvrouw verteld over mijn “besluit”. En zij vertelde het aan iedereen in de groep. En Arjan vroeg er meteen op door. ‘Hoe zit dat? Wat moet je vandaag doen om echt buiten je comfort zone te gaan?’ Oeps, die had ik niet verwacht. ‘We komen er nog wel op terug.’ Hmm…

 

Buiten je comfort zone onconfortabel

 

En ja, bij de oefening over je comfortzone was ik de klos. ‘Hé Marije, jij wilde toch groeien buiten je comfort zone? Wil je dan even helpen en met mij de oefening voordoen?’
Slik. Ja, tuurlijk! Leuk! Gaaf. Tikkie spannend… Maar wat heb ik gelachen.
Arjan met z’n: ‘Je knuffelt als een plank. Dat kan vast beter!’ En dan praktisch iedereen in de groep een heart-to-heart knuffel geven. Want ja, ik moest natuurlijk wel oefenen… Het was hartstikke leuk. Buiten m’n comfort zone, dat zeker. Maar wat een lol! Wat gaaf! Bedankt Arjan! Bedankt David, dat jij op vakantie was. Anders was ik vast nooit “de klos” geweest!

Hoe kom jij vandaag buiten je comfort zone?

Nu heb ik een vraag aan jou. Hoe kom jij vandaag buiten je comfort zone? Wat zou je best willen doen, maar durf je niet zo goed? Ga je vandaag iets doen wat je niet van jezelf verwacht had? Nee, je hoeft niet meteen te gaan parachutespringen. Dat doe ik ook nog niet hoor.

Doe je mee? Het is een enorme overwinning op jezelf en hartstikke leuk. Ik spreek uit ervaring.

 

P.S. Ze hebben deze blog ook op de site van 365 dagen succesvol gezet. GAAF!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.